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QUESTIONS AND ANSWERS FOR
RFP 3140001242

The proposal states that individuals ages 14-21 are qualified. However, will a proposal be
considered if pre-employment services are focused on the age group of 18-21? 1 find that
employers within the community only want applicants that are at least 18 years of age.

Yes. You are allowed to narrow the target participant group for your individual project proposal
so long as the age range falls with the broader parameters set forth in the RFP. Participants must
not be younger than 14 nor older than 21.

The proposal if approved is for the period March 12- September 30th. Once this period is
up will the contractor have to reapply again in order to continue to provide services to
youth under this proposal or is this proposal limited to a one term contract only?

Yes. This contract term will only be for one year. The agency is tentatively planning to issue an
additional RFP for similar services later this year. If issued, the resulting contracts would begin
Fall 2018 and would be multiple year contracts with a higher allowable limit for total cost.

. WIill I be required to have had at least three contracts to qualify for this proposal?

No, your proposal will not be disqualified for having less than three contracts or references. This
will be taken into consideration by the evaluation committee when the proposal is reviewed for
ability to perform the services and a record of past performance of similar work.

. With regard to the above referenced RFP [RFP 3140001242], can you tell me
approximately how many individuals you intend to serve?

The entity responding to the RFP will have to give us a number of students that will be provided
the service(s).

Are all the participants still in high school, or will some have already graduated from high
school?

All of the participants are high school students.

Can you please get clarification on whether it would be a conflict of interest for an MDRS
employee to work with an approved Pre-ETS grant agency, as long as it did not conflict or
interfere with their regular work hours or job duties. Also this MDRS employee would not
be the agency owner but a part time staff member/employee of the other agency.
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As long as the MDRS employee is not involved in the procurement process, has no material
interest in the business and earns less than $5,000.00 annually from them, the employee should
be able to maintain the part-time employment without violating any ethics laws.

According to the Mississippi Ethics Commission, “[A] state employee is not prohibited by
Section 25-4-105(3)(a), Miss. Code of 1972, from acquiring less than a material financial interest
in a business which serves as a contractor to his or her employer. However, the state employee
should ensure he or she has no opportunity to obtain a monetary benefit for the contractor as
proscribed in Section 25-4-105(1).” For additional information, please refer to the Mississippi
Ethics Commission Advisory Opinion No. 08-145-E.
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http://www.ethics.state.ms.us/ethics/ethics.nsf/OpinionsByDocId/A94F457B6AE80A318625755F0063C6A0/$file/08145.pdf

